• -1,00 lei

Salata


6,00 lei
5,00 lei Economiseste 1,00 lei

preț pe bucata

Cantitate

Produse Favorite

 

Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare

  Politica de livrare

Produsele sunt culese in ziua livrarii. Livrarea se face in 3-7 zile de la plasarea comenzii.

 

Politica de returnare

Frunzele de salata gazduiesc numerosi fito-nutrienti necesari pentru un metabolism optim.

Vitaminele din salata verde sunt numeroase. Frunzele proaspete sunt o sursa excelenta de vitamina A si caroteni, mai multi insa beta-caroteni. Numai 100 g de salata verde, cruda, proaspata ofera 247% din necesarul zilnic de vitamina A, si 4443 mcg de beta-caroten (carotenii sunt transformati in vitamina A in organism, 2 mcg de caroten este considerat echivalent cu 1 UI de vitamina A). Acesti compusi au proprietati antioxidante. Consumul de fructe si legume naturale  bogate in flavonoizi ajuta la protejarea organismul de cancer pulmonar si al cavitatii bucale.

Zeaxantina (1730 mcg /100 gr)  ce sa gaseste in salata verde, este un important carotenoid ce se absoarbe direct de macula retinei unde ofera protectie antioxidanta si de filtrare a luminii excesive, de aceea ofera protective impotriva degerenescentei maculare datorate varstei.

Frunzele proaspete contin cantitati mari de folati si vitamina C . Folati sunt necesari pentru sinteza ADN-ului si prin urmare, este esential in prevenirea defectelor de tub neural la fat in timpul sarcinii.

Acesta contine, de asemenea cantitati mari de minerale cum ar fi fierul, calciul, magneziul, potasiul, minerale esentiale pentru metabolismul intregului corp.

Potasiul intr-o componenta importanta a lichidelor din celulele sanguine si ale corpului si ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.

Manganul este folosit de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidanta superoxid dismutaza.

Cuprul este necesar pentru producerea de celule rosii din sange.

Fierul este esential pentru formarea de celule rosii ale sangelui.

Dietele bogate in salate ce contin si salata verde, sunt cunoscute ca pot preveni osteoporoza, anemia deficitului de fier si se crede ca poate proteja de boli cardiovasculare, ARMD, boala Alzheimer si cancer.

Deoarece are o cantitatea scazuta de calorii, numai 15 calorii la 100 gr, este recomandata in curele de slabire.

sursa text: https://www.ghidnutritie.ro/articol/legume/salata-verde

Referinte specifice

Produse asemănătoare

chat Comentarii (0)