Termeni si Conditii

Informatii generale:

Vizitarea si folosirea site-ului www.prododuse-din-gospodarie.ro sau comandarea produselor vizualizate pe acest site implica acceptarea termenilor si conditiilor. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a informatiilor de mai jos, ce pot fi modificate oricand de producator, fara notificare prealabila, precum si consultarea acestei pagini de fiecare data cand doriti sa lansati o comanda. Toate informatiile si imaginile folosite pentru descrierea produselor si/sau a serviciilor disponibile pe site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Producatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Prin lansarea unei comenzi pe site, clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care producatorul isi deruleaza operatiunile pe site. Comenzile neconfirmate de producator nu au valoarea unui contract. Notificarea automata primita de catre client, imediat dupa efectuarea comenzii nu reprezinta confirmarea acesteia. Confirmarea comenzii se face electronic (e-mail) sau telefonic in limita capacitatii de procesare a comenzilor. Pentru motive justificate, producatorul poate modifica cantitatea de produse si/sau servicii din comanda, caz in care va anunta clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon indicate la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

 

Cum se comanda?

Comanda se poate realiza prin intermediul acestui site, telefonic sau prin email. In momentul confirmarii comenzii de catre producator, se considera ca termenii si conditiile de pe site sunt acceptate integral de catre client/utilizator. Clientul/utilizatorul va plasa o comanda pe site, prin adaugarea produselor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda prin efectuarea platii intr-una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea comenzii si nici rezervarea automata a produsului. Prin finalizarea comenzii, clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii. De asemenea, clientul consimte ca producatorul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de producator, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.

Comanda este considerata acceptata de producator la momentul transmiterii catre client/ utilizator a confirmarii electronice prin email, fara a necesita confirmare de primire din partea clientului/utilizatorului. Producatorul poate anula comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de catre vaznator, in cazul platii online;

– datele furnizate de catre client pe site sunt incomplete si/sau incorecte.

Livrare

Livrarea produselor se va face de catre producator sau colaboratori, in termen de 3-7 zile de la plasarea comenzii. Livrarea se face numai in Bucuresti si zonele limitrofe, costul livrarii este de 30 lei/ pachet pentru comenzile de pana la 300 lei. Pentru un al doilea pachet la aceeasi adresa costul livrarii este de 10 lei/pachet. In cazul produselor trimise prin firme de curierat, nu ne asumam raspunderea pentru orice modificari ale aspectului produsului livrat.

Ambalarea produselor

Ambalarea se va face individual pentru fiecare produs in parte astfel incat acestea sa fie protejate in timpul transportului

Pret

Toate preturile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei (ron) si includ toate taxele, exceptand costul curierului cu livrare la domiciliu. Pretul poate fi modificat de catre producator, in orice moment, fara preaviz. Producatorul atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale site-ului sau erori, pretul afisat pe site poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, producatorul va informa clientul asupra pretului corect.

Plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Producatorul accepta plata prin ordin de plata sau Revolut. In cazul platii prin ordin de plata, realizarea si livrarea produselor se va face numai dupa receptionarea platii de catre producator. Producatorul va emite catre client o factura pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi livrate, obligatia clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. In cazul in care un produs comandat de catre client nu poate fi livrat de catre producator, acesta va informa clientul asupra acestui fapt si, daca produsul a fost deja achitat, va returna in contul clientului contravaloarea acestuia, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care producatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care clientul si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din contract. Solicitarile de modificare a comenzii se accepta daca sunt anuntate cu cel putin 3 zile inainte de data livrarii, in cazul comenzilor speciale.

In cazul in care un produs comandat de catre client nu poate fi livrat de catre producator, acesta va informa clientul asupra acestui fapt si, daca produsul a fost deja achitat, va returna in contul clientului contravaloarea acestuia, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care producatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care clientul si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din contract. Solicitarile de modificare a comenzii se accepta daca sunt anuntate cu cel putin 3 zile inainte de data livrarii, in cazul comenzilor speciale.

Returnarea/ retragerea produselor*

Potivit legislatiei in vigoare, clientul isi poate exercita dreptul de retragere din contract in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la primirea produselor, fara penalitati si fara a invoca un motiv. Conform OUG 34/2014, produsele alimentare constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid si sunt exceptate de la dreptul de retragere, adica nu pot fi returnate dupa ce au fost receptionate de catre client. Daca insa produsul sufera modificari din cauza transportului sau daca nu corespunde specificatiilor stabilite prin comanda efectuata prin e-mail/ telefonic, acesta poate fi returnat.

Produsele perisabile nu pot fi returnate dupa ce ele au fost deja livrate si acceptate de catre client, decat daca prezinta un viciu de fabricatie. La livrare, produsul trebuie verificat de client: daca el nu corespunde comenzii, acesta are obligatia sa instiinteze de indata producatorul; in caz contrar acesta din urma nu va efectua nicio rambursare sau inlocuire a produsului. Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate, conform legii, de catre client. Costurile initiale de livrare ale produselor de la producator la client nu se restituie. Costurile de retur si transport pentru produsul inlocuitor vor fi suportate de client.

n cazul in care comanda a fost achitata, producatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile de la retur. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza: pentru comenzile achitate cu op prin virament bancar in contul indicat de client in notificare.

Raspundere contractuala

Producatorul nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care clientul sau un tert le poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre producator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si/sau pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, producatorul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care le furnizeaza utilizatorii/clientii sai. Scopurile colectarii datelor sunt: informarea utilizatorilor/clientilor cu privire la situatia conturilor create, a starii si evolutiei comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, marketing, publicitate, media, administrative, de cercetare si dezvoltare, statistica, monitorizare a vanzarilor si comportamentului consumatorului.

Prin citirea termenilor si conditiilor prezentului site ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea totala sau partiala a datelor.

In baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa producatorului, utilizatorii/ clientii isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

– o data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

– sa intervina asupra datelor transmise;

– sa se opuna prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara

– ssa solicitati stergerea datelor, in conditiile legii.

Prin inscrierea pe site/efectuarea unei comenzi si completarea datelor personale in formularele de pe site, uitlizatorii/clientii declara ca accepta neconditionat ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a producatorului si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate, nelimitat temporar si/sau teritorial, de catre producator sau partenerii acestuia, pentru: activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea producatorului si a partenerilor acestuia) la adresele de e-mail comunicate producatorului; participarea la concursuri, promotii; transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc); statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii site-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi; pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului; cercetari de piata; urmarirea vanzarilor si comportamentului consumatorilor. De asemenea, utilizatorii/clientii isi exprima acordul neconditionat, expres si neechivoc ca aceste date personale sa poata fi transferate de catre producator partenerilor sai sau altor entitati din tara sau strainatate.

Producatorul nu va dezvalui nici un fel de informatie despre utilizatorii/clientii site-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege sau cand este necesar pentru procesarea comenzii (servicii de plata, curierat, etc.). Datele cu caracter personal pot fi furnizate si catre parchetul general, politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Producatorul informeaza utilizatorii ca a luat toate masurile de securitate uzuale cu privire la protectia datelor transmise si nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii ca urmare a actiunii neautorizate a unor terti.

COLECTAREA AUTOMATA DE DATE CU CARACTER NON-PERSONAL (COOKIES)

In unele cazuri, este posibil ca Producatorul sa colecteze informatii cu caracter non-personal despre utilizatori/clienti. Exemple de informatii de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost facute conexiunea la site.

In timpul vizionarii site-ului, producatorul va putea stoca anumite informatii despre utilizator/client. Aceste informatii vor fi sub forma unui fisier „cookie” sau a unui fisier similar. Aceste fisiere „cookies” ajuta producatorul sa construiasca un site sau publicitate care sa raspunda cat mai bine intereselor si preferintelor utilizatorilor/clientilor.

Cu cele mai multe browsere de internet se pot sterge sau bloca fisierele „cookies” sau se poate primi o atentionare inaintea primirii unui astfel de fisier. Producatorul recomanda utilizatorilor / clientilor sa consulte instructiunile browser-ului sau fisierul de ajutor pentru a afla mai multe informatii despre aceste functii.

Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Inapoi la produse